Riktlinjer för flyktingkostnader

October 24th, 2014 No comments
  • Vi följer riktlinjer för flyktingkostnader
    I en debattartikel på Brännpunkt 15/10 skriver företrädare från fyra svenska biståndsorganisationer om vikten av att upprätthålla det ambitiösa svenska biståndsmålet och samtidigt kunna ta emot de människor som är på flykt undan krig och förföljelse. Vi välkomnar detta engagemang och ståndpunkten om att utsatta grupper, var de än befinner sig, ska ha ett stöd.
    Isabella Lövin,, 24 oktober 2014 Biståndsminister

  • Categories: Myndigheter Tags:

    Ny mötesplats

    October 24th, 2014 No comments
  • Bebisar skapar nya möten
    Nu finns en ny mötesplats där föräldralediga med olika bakgrund och erfarenheter kan mötas. Föräldragruppen ”Svenska med baby” vill öppna dörrar – både till språket och till arbetsmarknaden.
    Jusektidningen nr 7, 2014

  • Categories: Tidskrifter Tags:

    Kultur- och demokratiområdet i budgeten

    October 23rd, 2014 No comments
  • Regeringen stärker kultur- och demokratiområdet
    - De omfattande kultursatsningar som i dag presenteras visar att regeringen prioriterar kulturen. Ett levande kulturliv – tillgängligt för alla – ger bildning samt kulturell och intellektuell stimulans, och bidrar till att vår demokrati fördjupas. Det säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke med anledning av att regeringens budgetproposition överlämnats till riksdagen i dag.
    Regeringen 23 oktober 2014

  • Categories: Myndigheter Tags:

    Flyktingkostnader och bistånd

    October 21st, 2014 No comments
  • Vi följer riktlinjer för flyktingkostnader
    I en debattartikel på Brännpunkt 15/10 skriver företrädare från fyra svenska biståndsorganisationer om vikten av att upprätthålla det ambitiösa svenska biståndsmålet och samtidigt kunna ta emot de människor som är på flykt undan krig och förföljelse. Vi välkomnar detta engagemang och ståndpunkten om att utsatta grupper, var de än befinner sig, ska ha ett stöd. Svenska folkrörelser är bärare av den stolta tradition av internationell solidaritet som Sverige har och som den nya regeringen vill värna och utveckla.
    ISABELLA LÖVIN (MP) i Svenska dagbladet Brännpunkt 21 oktober 2014

  • Categories: Dagstidningar Tags:

    Stieg-Larsson-priset

    October 21st, 2014 No comments
  • Soraya Post och Thomas Hammarberg får Stieg Larsson-priset
    Årets Stieg Larsson-pris går till Soraya Post och Thomas Hammarberg för deras ihärdiga arbete för romernas mänskliga rättigheter.
    – Diskrimineringen av romer är en stor skamfläck i Europas samtid och historia. Thomas Hammarberg och Soraya Post får Stieg Larsson-priset för att de är två av Sveriges starkaste förkämpar för romernas rättigheter, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo och juryns ordförande.
    Norstedts 21 oktober 2014

  • Categories: Organisationer Tags:

    Asylboende bra affär

    October 14th, 2014 No comments
  • Ny affärsidé – säljer andelar till asylboende
    Bristen på asylboenden har blivit en mångmiljonindustri där allt fler lockas av att kunna tjäna stora pengar. I Norrbotten har det lett till en ny affärsidé: Köp andelar i ett tillfälligt asylboende och få en avkastning på mer än tusen procent, skriver SVT Nordnytt.
    Dagens nyheter 14 oktober 2014

  • Säljer andelar i asylboende
    Det är ständig brist på asylboenden och tillfälliga asylboenden har blivit stora affärer. Bara i Norrbotten betalar Migrationsverket ut över 40 miljoner kronor i år till tillfälliga boenden.
    SVT nordnytt 14 oktober 2014

  • Categories: Dagstidningar Tags:

    Henry Ascher

    October 13th, 2014 No comments
  • Henry Ascher barnläkare och aktivist
    Henry Ascher har länge arbetat för flyktingar, inte minst för asylsökande barn. Sent i livet insåg han att den egna judiska släktens historia och flykt till Sverige starkt påverkat hans livsval.

  • Categories: Tidskrifter Tags:

    Behöver Sverige ingen migrationsminister?

    October 7th, 2014 No comments

    ali> Behöver Sverige ingen migrationsminister?
    Avgående integrationsministern Erik Ullenhag är orolig i P1 Morgon (7/10) över att ingen efterträder honom på posten. Nytillträdda arbetsmarknadsministern Ylva Johansson försäkrar att integrationsfrågan finns högst upp på alla ministrars prioriteringslistor.
    Social politik 7 oktober 2014

    Det finns ett missförstånd i artikeln. Migrationsminister finns. Det är Morgan Johansson, Justitie- och migrationsminister.
    Integrationsfrågorna är inte samma sak som migration. Visst är det viktigt att en minister har på sitt bord integrationspolitiken. Erik Ullenhag var visserligen en bra minister, men på en punkt kändes det fel. Det var ministern, Erik Ullenhag, som initierade de mesta av integrationsfrågorna, kurser, konferenser, webbsidor och vad jag vet. Det hade varit bättre om det civila samhället varit mer aktivt. Kanske hade då inte SD varit så framgångsrik.
    Miguel Benito

    Categories: Tidskrifter Tags:

    Oroad över invandringspolicy i Storbritannien

    October 7th, 2014 No comments
  • Nobelpristagare oroad över invandringspolicy
    John O’Keefe, 74, som på måndagen var en av tre vetenskapsmän som belönades med Nobelpriset i medicin varnar för att de brittiska immigrationsreglerna är ett hot mot Storbritanniens ställning som en framstående vetenskapsnation.
    Dagens nyheter 7 oktober 2014

  • Categories: Dagstidningar Tags:

    Invandrares företagande

    October 2nd, 2014 No comments
  • 80 miljoner kronor för att stärka invandrares företagande
    Regeringen kommer under 2015-2018 satsa 80 miljoner kronor på att öka företagandet bland invandrare. Satsningen är en del i regeringens arbete med att 350 000 fler människor ska ha ett jobb att gå till 2020.
    ALMI augusti 2014

  • Categories: Myndigheter Tags: