Home > Dagstidningar > Dagstidningar 2 december 2010

Dagstidningar 2 december 2010

December 2nd, 2010
 • Anklagad företagare: “Det är bara bluff”
  Företagaren, som anklagas för att ha låtit två män arbeta gratis och nu sparkat dem, slår tillbaka mot kritiken. Uppgörelsen var att männen skulle köpa hans företag, hävdar han.
  Hallands Nyheter 2 december 2010

 • Målet – invandrare måste få jobb fortare
  Den 1 december tog arbetsförmedlingen över huvudansvaret att ordna boende och jobb åt nyanlända invandrare.
  Det är resultatet av en ny lag som ska skynda på nyanländas chanser att få jobb.
  – Invandrarna ska inte behöva vänta i sju år på att få jobb, säger Christina Storm Wiklander, marknadschef Södra Norrland.
  Dagbladet 2 december 2010

 • Categories: Dagstidningar Tags:
  1. December 4th, 2010 at 19:57 | #1

   En av anledningarna till att kommuner redan reformerat arbetet lokalt genom arbetsmarknadsenheter och integrationsenheter är att AF inte varit tillgänglig för målgruppen. Endast 20 % hade över huvud taget fått någon insats genom AF under sin introduktionstid (SKL:s rapport ”Matcha eller rusta” 2009). Reformen är mycket bra i vissa avseenden, men direkt olämplig och naiv i andra.

   I alla de kommuner som lyckats med uppdraget “egen försörjning” har majoriteten av de nyanlända inte satt sin fot på socialkontoret vare sig under sin introduktion eller efter den. Nu hänvisas alla nyanlända till socialtjänsten och försörjningsstöd som första försörjning efter uppehållstillstånd. Sfi är samma skola utan arbetslinje som förut och lotsarna är få med för små resurser.

   Läs mer på http://www.dn.se/debatt/etableringsreformen-ar-ett-riskprojekt-1.1214703 eller delta dialogen i bloggen http://blogg.aftonbladet.se/etableringsreformen eller på Facebook. Efter valet 2010 har vi helt enkelt inte råd att misslyckas, vare sig med etablerings- eller integrationsarbetet.

  Comments are closed.