Home > Nya media > Reaktioner mot REVA

Reaktioner mot REVA

February 27th, 2013

 • Rolf Hillegren om Papperslösa -Vilka lagar måste följas?

  Tidigare åklagare: För den som med stigande förvåning iakttar vad som sker i landet blir den ständiga frågan: vad kommer härnäst? Behöver vi överhuvudtaget ha någon migrationsbyråkrati om fattade beslut inte behöver följas?
  Newsmill 28 februari 2013

 • Motståndet mot REVA tar form – Manifestationer och aktioner mot rasprofilering och människojakt
  REVA är ett samarbete mellan Polisen, Migrationsverket och Kriminalvården för att hitta och deportera tusentals fler papperslösa under 2013. Polisens uppdrag att öka utvisningstakten är en del av den politiska uppgörelsen mellan regeringen och Miljöpartiet. Resultatet har blivit att polisen står vid kollektivtrafikpunkter och gör ”inre utlänningskontroller”. Metoden de använder är rasprofilering – det vill säga att de går på folk utifrån utseende (icke-svenskt utseende, vad det nu är?) och kräver legitimation.
  Motkraft.net 27 februari 2013

 • »det enda de pratar om är rädslan för polisen«
  ID-kontroller på stan, stormningar av borgerliga vigslar och påringningar till BUP har ökat i pilotkommunen Malmö. Allt är en del av Reva – ett nytt nationellt projekt vars syfte är att utvisa fler papperslösa. Och de nya metoderna ger resultat. Skåneregionen har ökat utvisningarna med 25 procent.
  Re:publik 17 februari 2013

  REVA: Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete

 • Categories: Nya media Tags:
  Comments are closed.