Home > Dagstidningar > Dagstidningar 9 mars 2013

Dagstidningar 9 mars 2013

March 9th, 2013
 • Bevilja de afghanska tolkarna asyl i Sverige
  Ledare P J Anders Linder
  Ska regeringen ta sitt förnuft till fånga beträffande tolkarna i Afghanistan? Ett visst hopp har i alla fall tänts. Försvarsminister Karin Enström har begärt att snabbt få in ett underlag från Försvarsmakten om hur läget ter sig för deras lokalt anställda medarbetare. Det är märkvärdigt att de politiskt ansvariga har tagit så lång tid på sig att kvickna till, men bättre sent än aldrig.
  Svenska dagbladet 9 mars 2013

 • Demonstration mot Reva
  Malmö.
  Omkring sex hundra demonstrerade mot Reva, polisprojektet för att öka antalet utvisningar av papperslösa flyktingar.
  Sydsvenska dagbladet 9 mars 2013

 • Stor manifestation mot Reva
  Uppemot 2 000 personer samlades i dag i Kungsträdgården för att protestera mot Reva och utvisningarna av papperslösa. Att gränspolisen bestämt sig för att stoppa id-kontrollerna i tunnelbanan gav bara mer bränsle åt demonstrationen.
  Svenska dagbladet 9 mars 2013

 • Antal ungdomar utan jobb ökar
  Fler skånska ungdomar går utan jobb – i snitt var femte mellan 18 och 24 år. Men ökningen har avstannat och Thomas Behrens, utredare på Arbetsförmedlingen anar ett ljus i mörkret.
  Sydsvenska dagbladet 9 mars 2013

 • REVA och juridiken
  Av Alice Teodorescu.
  KRÖNKA. Migrationsverkets årsredovisning för 2012 är spännande läsning. Under förra året uppgick antalet nya asylsökande till närmare 43900.
  Det är nästan 50 procent fler än år 2011 och det största antalet sedan år 1992. Av de närmare 44000 ärendena avgjordes omkring 36500, varav omkring 12000 bifölls. I 70 procent av samtliga fall inom fyra månader. Därutöver beviljades ytterligare cirka 500 människor tillstånd i verkställighetsskedet samtidigt som 1700 kvotflyktingar också fick stanna.
  Norra Skåne 9 mars 2013

 • Vandrarhem klart för flyktingbarn
  Av Susanna Nygren
  SKURUP. Landshövding Margareta Pålsson fick höra det hon ville höra på sitt besök i Skurups kommun. Skurup är redo att ta emot ensamkommande flyktingbarn och de ska bo i det före detta vandrarhemmet.
  Skånska dagbladet 9 mars 2013

 • Tio år med flyktingar
  SÖDERHAMN/Söderhamns-Kuriren
  Migrationsverket tryckte på och det kom ett tyst medgivande från kommunen.
  Kommunalråden Eva Tjernström (S) och Lennart Olsson (C) ville ta ett solidariskt ansvar för människor på flykt. Faxeholmen ställde upp med 90 tomma lägenheter till 400 asylsökande. Det var så det började för drygt ett decennium sedan.
  Hela Helsingland 9 mars 2013

 • Barn hålls i förvar allt längre
  Inrikes
  Trots att barn högst får hållas i Migrationsverkets förvar i sex dygn är genomsnittstiden den dubbla, visar Fria Tidningens granskning. Allvarligt, anser Rädda barnen, men Migrationsverket menar att deras egen statistik är missvisande.
  Göteborgs fria tidningen 9 mars 2013

 • Jüri hade en väl utvecklad analytisk förmåga
  JÜRI TALTS, Gävle, som avled 1 februari 76 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Else-Britt, sönerna Janne och Olle samt brodern Jorma med familjer.
  Jüri föddes i Helsingfors. Hans mor kom från en prästgård i Koski nära Åbo och hans far från gården Rabivere i Estland
  Arbetarbladet 9 mars 2013

 • Höganäs ska åter ta emot flyktingar
  20 flyktingar per år. Det ska Höganäs ta emot efter att under två år inte haft något avtal alls om flyktingmottagande.
  Helsingborgs dagblad 9 mars 2013
  Kommentar: Det finns ca 20 miljoner flyktingar i världen. Skulle vi behöva placera endast 10% av dem per år då skulle vi behöva i världen 100.000 städer av Höganässtorlek. Det är ett mått på vår generositet, i Sverige och i resten av världen.

 • Categories: Dagstidningar Tags:
  Comments are closed.