Home > seminarier > Almedalen: Överlever landsbygden utan invandrare?

Almedalen: Överlever landsbygden utan invandrare?

June 27th, 2013

Överlever landsbygden utan invandrare?
Landsbygden står inför stora utmaningar det närmaste decenniet: Hur ska den bli ett tillräckligt attraktivt alternativ för fler att bosätta sig och driva företag i? Hur ska landsbygden dra nytta av företagartradition och entreprenörskap bland personer med utländsk bakgrund, och hur kan matchningen bli bättre mellan personer som är arbetslösa i storstäderna och behovet av arbetskraft på landsbygden efter stora pensionsavgångar?

Medverkar gör bland andra Maria Wetterstrand (moderator och före detta språkrör, MP), Kenneth Johansson (landshövding Värmland), Jasenko Selimovic (statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet, FP) och Kent Johansson (EU-parlamentariker, C).
Tid och plats: 1 juli, kl 13:00-14:30. Länsstyrelsens trädgård, Strandgatan 1, ingång från Korsgatan.

Arrangeras av länsstyrelserna gemensamt.

Läs mer i programmet för Almedalen 2013.

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.