Home > seminarier > 21/4 Seminarium: Rumänien, romer och tiggeri

21/4 Seminarium: Rumänien, romer och tiggeri

March 10th, 2016

Seminarium: Rumänien, romer och tiggeri

Du möter dem på gator och torg, bussar och tåg, där de med utsträckt hand ber dig skänka en slant eller kanske erbjuda dem ett jobb. I alla Sveriges städer finns idag människor som tigger för att kunna överleva och försörja sina närmaste.

Den största gruppen är romer från det forna Östeuropa. Fenomenet har lett till många diskussioner kring hur man bäst hjälper de människor som kommer hit. En stor del av debatten handlar om vad vi kan göra i Sverige eftersom grunden till problemet är så komplex.

Ohlininstitutet har därför bjudit in Aaron Israelson för att tala om romernas situation och orsakerna till tiggandet. Aaron, som tidigare varit chefredaktör för Faktum och Nyheter24, sysslar i dag med att försöka förändra situationen för fattiga och hemlösa genom att starta upp en gatutidning i Bukarest.

Aaron har en mycket god inblick i det rumänska samhället och en djupare förståelse kring grundproblematiken som ofta åsidosätts i svenska debatter. Han kan även ge en egen inblick i korruptionen som präglar den rumänska arbetsmarknaden.

Vi välkomnar er alla till en kväll där den inom-europeiska migrationen står i fokus, och då framförallt situationen i Sverige och Rumänien.

Tid och plats:
Torsdag 21 april, Bellmansgatan 10 (närmaste tunnelbanestation är Mariatorget eller Slussen)
17:30: Dörrarna öppnar
18:00: Seminariet börjar med efterföljande mingel

Seminariet är gratis, men antalet platser är begränsat. Anmäl dig senast den 18 april via länken här.

Organisatör:
Bertil Ohlininstitutet
Bellmansgatan 10
118 20 Stockholm
www.ohlininstitutet.se

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.