Home > Allmänt > 21/2-21/3 Flerspråkighetsmånaden hyllar språklig mångfald

21/2-21/3 Flerspråkighetsmånaden hyllar språklig mångfald

February 19th, 2021

Flerspråkighetsmånaden hyllar språklig mångfald

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för sjunde gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Flerspråkighetsmånaden koordineras av det Flerspråkiga biblioteket och servicen Kultur för alla

Se hela programmet på hemsidan Satakielikuukausi och läs bloggen på festivalens nordiska hemsida Multilingual Month.

#satakielikuukausi #flerspråkighetsmånaden #multilingualmonth #flerspråkighet

Mer info:

Flerspråkiga biblioteket monikielinen.kirjasto@hel.fi.

Satakielikuukausi juhlii monikielisyyttä 21.2.–21.3.

Satakielikuukausi juhlii äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta. Tänä vuonna Satakielikuukautta vietetään seitsemättä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2021 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2021. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Satakielikuukauden sivuilla ja Facebookissa julkaistaan poimintoja teemakuukauden tapahtumista. Tänä vuonna tapahtumat ovat pääsääntöisesti verkon yli lähetettäviä striimauksia tai tallennettuja satutunteja, työpajoja, näyttelyjä, luentoja ja muita tapahtumia. Etätapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden eri puolia, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Verkostofestivaalin tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea, mm. Raisiossa, Lapualla ja pääkaupunkiseudulla.

Satakielikuukautta koordinoi Monikielinen kirjasto yhdessä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

Poimintoja Satakielikuukauden ohjelmasta:

21.2.-21.3.2021: kuukauden aikana Raision kirjasto ja maahanmuuttajatyöryhmä järjestävät satujen ääneen lukemista lapsille eri kielillä mm. somali, bosnia, venäjä, ruotsi, arabia, persia, albania, ranska.

21.2.2021-21.3.2021: Keuruun kirjasto järjestää Monikielisiä kirjanäyttelyitä aikuisille ja lapsille sekä nuorille. Lisätietoja Keuruun kirjaston tapahtumasta.

9.3.21 klo 9–10 ja klo 14-15 (samansisältöiset): Helsingin Leikkipuistojen Kotoklubi Kanelissa opetellaan etäyhteyksin arki elämän suomen kieltä LIVEnä Toisto-metodin, leikin, laulun, liikunnan ja taiteilun avulla. Kotoklubi Kaneli LIVEEN liittyminen tapahtuu Facebook- sivujen kautta www.facebook.com/kotoklubikaneli.helsinki.

10.3.2021, klo 14 ja 17.3.2021, klo 14: kiinankielinen satutunti lapsille. Järjestäjänä Espoon kaupunginkirjasto. Lisätietoja kiinankielisestä satutunnista.

13.3.2021, klo 10–16 Monikielisyys kieltenopetuksessa VESO-päivä kieltenopettajille työpajan järjestää Goethe-Institute Finnland ja Institut français Finlande. Mukana ovat ainakin saksa ja suomi, mahdollisesti ruotsi ja englanti. Osallistujista riippuen myös muita kieliä. Lisätietoja Goethe-Instituten tapahtumasta.

Katso koko ohjelmisto Satakielikuukauden verkkosivuilta ja lue blogia festivaalin pohjoismaisella sivulla Multilingual Month.

#satakielikuukausi #flerspråkighetsmånaden #multilingualmonth #monikielisyys

Lisätiedot:

www.satakielikuukausi.org,?www.multilingualmonth.org

facebook.com/multilingualmonth.

Monikielinen kirjasto, monikielinen.kirjasto@hel.fi, puh. 09 310 85402 tai 09 310 85?460.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.