Hem > Svenska > Språkutbildning krävs för rätt till försörjningsstöd (SoU21)

Språkutbildning krävs för rätt till försörjningsstöd (SoU21)

mars 3rd, 2021

Språkutbildning krävs för rätt till försörjningsstöd (SoU21)

En så kallad språkplikt ska införas som innebär att en person vid behov ska delta i svenska för invandrare (sfi) för att anses stå till arbetsmarknadens förfogande. Riksdagen sa ja till regeringens förslag till lagändring som syftar till att visa på att språkutbildning ökar möjligheten att få ett arbete.

Förslaget innebär samtidigt tydligare krav på att delta i utbildning i svenska för rätt till försörjningsstöd. Det kan finnas sociala eller hälsomässiga skäl som kan ge rätt till försörjningsstöd utan krav på att delta i språkutbildning.

Lagändringen ska börja gälla den 1 april 2021.
Riksdagsbeslut 3 mars 2021

Categories: Svenska Taggar:
Kommentarer är avstängda.