Hem > Svenska > E-böcker på romani chib och samiska – nu lanserar vi läsappen Bläddra!

E-böcker på romani chib och samiska – nu lanserar vi läsappen Bläddra!

april 20th, 2021

Nu kan alla i landet läsa e-böcker på romani chib och samiska. I dag lanserar Kungliga biblioteket (KB) Bläddra, som är en app med litteratur på språken. Tjänsten är en del i KB:s satsning på biblioteksverksamhet för Sveriges nationella minoriteter.

Bläddra går att ladda ner till mobiler och surfplattor och är helt kostnadsfri för användaren. Den som vill läsa e-böckerna behöver inte heller skapa något konto eller logga in. Vid lanseringen innehåller Bläddra cirka 50 boktitlar, som nu för första gången blir tillgängliga som e-böcker. Tidigare har det inte funnits någon digital utgivning på varken romani chib eller samiska.

– Vi är glada över att kunna presentera den här första versionen av läsappen Bläddra. Vår förhoppning är att den som talar något av de romska eller samiska språken ska ha stor glädje av den. Dessutom är appen ett stöd för biblioteken, som kan använda den i sitt läsfrämjande arbete, säger Oskar Laurin, enhetschef för Bibliotekssamverkan på KB.

Läs mer och ladda ner appen på KB:s webbplats

Categories: Svenska Taggar:
Kommentarer är avstängda.